MODERNA & KREATIVA DESSERTER

Som en utav Svenska Kocklandslagets yngsta medlemmar genom tiderna och ett antal stjärnkrogar i bagaget, har Sebastian kanske ett av branschens mest imponerande driv. Genom åren som tävlingskonditor har han lärt sig vad som krävs för att uppnå perfektion och han skapar desserter på ett alldeles unikt sätt.

Kursen pågår från 09.30 till 16.30 och tar oss igenom olika kreativa sätt att skapa desserter. Han lär ut allt från hur man gör sina egna siliconformar till hur man förhöjer smaker och texturer genom enkla genvägar. Med den ena foten i det ny-nordiska stjärnköket och den andra i det klassiska konditoriet, blandar han moderna och traditionella tekniker som oftast möts av intressanta smakkombinationer. Variationen är bred och Sebastian skräddarsyr varje kurs efter deltagarnas kompetens och intresse.

Sebastian är uppväxt i en kreativ familj som alltid haft ett brinnande intresse för olika sorters konst. Därför har design och formgivning allting legat honom nära hjärtat.

KURSNIVÅ

Den här kursen kräver grundläggande förkunskaper eller ett brinnande intresse för konditori

KURSLEDARE: SEBASTIAN PETTERSSON

Sebastian är endast 23 år gammal men har redan en lång meritlista. Han har arbetat som chefskonditor på bl.a. tvåstjärniga Oaxen Krog och enstjärniga Restaurang Ekstedt. Han har stått sida vid sida med mentorer som Daniel Lindeberg, Fredrik Borgskog och Stefano Catenacci. År 2016 vann han OS-Guld tillsammans med Svenska Juniorkocklandslaget och är idag den yngsta medlemmen i Kocklandslaget.

Bokningen är stängd för detta evenemang.

I KURSEN INGÅR

  • Frukost
  • Fruktfat, kaffe & mineralvatten
  • Lättare lunch
  • Dessertkurs med handledare Sebastian Pettersson
  • Förkläden & recept att ta med sig hem