LÄR DIG TEMPERERA CHOKLAD

Som en utav Svenska Kocklandslagets yngsta medlemmar genom tiderna och ett antal stjärnkrogar i bagaget, har Sebastian kanske ett av branschens mest imponerande driv. Genom åren som tävlingskonditor har han lärt sig vad som krävs för att uppnå perfektion och han skapar desserter på ett alldeles unikt sätt.

Kursen pågår från 09.30 till 16.30 och  Sebastian tar dig igenom grunderna för en självsäker hantering av choklad samt öppnar upp dina möjligheter för att vara kreativ med den fantastiska råvaran.
Steg för steg går han igenom pralintillverkning, innovativa dekorer och petit fourer. Variationen är bred och Sebastian skräddarsyr varje kurs efter deltagarnas kompetens och intresse.

Sebastian är uppväxt i en kreativ familj som alltid haft ett brinnande intresse för olika sorters konst. Därför har design och formgivning allting legat honom nära hjärtat.

KURSNIVÅ

En kurs för alla som vill lära sig chokladtemperering

KURSLEDARE: SEBASTIAN PETTERSSON

Sebastian är endast 23 år gammal men har redan en lång meritlista. Han har arbetat som chefskonditor på bl.a. tvåstjärniga Oaxen Krog och enstjärniga Restaurang Ekstedt. Han har stått sida vid sida med mentorer som Daniel Lindeberg, Fredrik Borgskog och Stefano Catenacci. År 2016 vann han OS-Guld tillsammans med Svenska Juniorkocklandslaget och är idag den yngsta medlemmen i Kocklandslaget.

Bokningen är stängd för detta evenemang.

I KURSEN INGÅR

  • Frukost
  • Fruktfat, kaffe & mineralvatten
  • Lättare lunch
  • Dessertkurs med handledare Sebastian Pettersson
  • Förkläden & recept att ta med sig hem