• Maten som lyfter festen

 • Låt oss göra jobbet – hyr en kock

 • En fest är alltid roligare i köket

Citat från våra kunder

”Vi hade en härlig kväll i en mysig lokal där vi med stort engagemang skapade en riktig praktmiddag. Hela gänget på 20 personer var supernöjda med aktiviteten som verkligen gav något åt alla. En kväll att minnas!”

-Niklas Rydberg Björk, Nordea

”Supertrevlig kväll med otvunget umgänge runt spisen och fine dining som avslutning”

– Jörgen Österberg
Collector Property Finance

Catering för vardagskvällen eller företagseventet

Skaldjursmiddag för 2 i skärgården, kontorsluncher- & middagar, julbord, bröllop både stora som små, Nobelmiddagen, stora middagar i och utanför Sverige, vernissagemingel, produktlanseringar för hundratals upp till tusentals gäster… Din fantasi sätter vår meny. Vi kan inte låta bli att skryta lite men vi är så oerhört stolta att under 15 års tid att kunna hjälpa våra kunder med att göra lyckade fester och catering & event, stora som små.

Förslag på cateringmenyer

Sällskapsmenyer

Fem tips för en lyckad fest

matlagningskurs

Vår event- och dryckesansvarig Gustav Johansson delar med sig av sina bästa tips för en lyckad fest.

 1. Ta det inte alltid för allvarligt
  Jag menar, hellre fest ofta än inte alls för att man har sådan prestationsångest. De flesta står ut med lite damm i hörnen och uppskattar en härlig gryta, lite gott vin och att verkligen träffas. Allt måste inte vara tipp-topp och maten fantastisk och avancerad vid varje tillfälle.
 2. Delegera och be om hjälp
  Om du ändå ska ha en stor fest så tycker jag att vi är alldeles för dåliga på att be om hjälp. Fråga om någon vänkan göra desserten eller salladen, fråga tonårsbarnen om de vill jobba extra och plocka disk. När man är festens huvudperson måste man planera så noga man kan innan. Då kan man koppla av. Det gäller att delegera alla arbetsuppgifter, så att man själv blir bortkopplad och inte måste bära ut disk. Det är ett stort ansvar att ha fest, att se till att allt flyter och att alla har roligt
 3. Se till att själv ha kul, som värd eller värdinna vill man ju också ha roligt
  Tänk igenom festen i förväg för att kunna slappna av under kvällen. Med genomtänkt gästlista, bordsplacering, dukning och så vidare blir chansen större att lyckas. Gör listor. Maten kan förberedas under veckan.
 4. Tänk på att det även finns trevliga alkoholfria drycker att erbjuda
  Tråkigt att gå på fest och stå där med ett glas mineralvatten som enda alternativ. På systembolaget finns det numera mycket bra alkoholfria alternativ som passar till både middag och fest. Tänk också på att köpa alkoholfritt bubbel på systemet om du ska bjuda på champagne, inte sliskig cider från mataffären.
 5. Få till rätt mix av gäster
  Kanske lite folk som känner varandra och lite andra. Försök få en intressant blandning av folk, inte bara dagismammor eller pluggkompisar eller så, så att gästerna kan träffa någon ny intressant person.

Festlokal

På de roligaste festerna hamnar man i köket brukar det ju heta. Vår matstudio passar ypperligt som festlokal, och behöver du en kock, serveringspersonal och catering också så har du hamnat på rätt ställe.

Skicka bokningsförfrågan
eller ring oss på 08-22 41 10

Hyr en kock

Ibland vill man slippa stå i köket själv. Få mer tid för dina gäster och hyr en professionell kock som fixar maten till festen, middagen eller företagseventet. Många av våra kockar har tävlat (och vunnit!) i mat. Vår grundare Magnus Lindström har hela två stycken OS-guld i matlagning i bagaget, samt en Årets kock titel. Tävlingsandan sitter i väggarna och de flesta bor eller har bott på Västkusten och har därför en nära relation till råvarorna från havet – men framförallt kärleken till mat som vi vill dela med dig.

Hitta hit

entre_stockholm

swedish taste
St Eriksgatan 46, Stockholm
Telefon: 08-22 41 10
Magnus Lindström: 070-559 25 93
Gustav Johansson: 070-627 97 77
E-post stockholm@swedishtaste.com


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 Besök oss på Facebook