Om oss

Swedish taste startades år 2000 i Göteborg av Magnus Lindström, Årets kock samt tvåfaldig olympisk guldmedaljör inom gastronomi som ett av landets första matlagningsstudios med kurser i mat- & vin.
Med västerhavet som granne fanns en önskan att förmedla något mer än en middag serverad vid ett bord i matsalen – och sudda ut gränserna mellan köket och gästen och låta kärleken till maten och råvaran stå i centrum.

Med det som ledstjärna slog vi 2008 upp portarna till Restaurang Swedish taste med visionen att erbjuda ”innovativa upplevelser inom mat och dryck”. Restaurangen drivs idag av Magnus Lindström och Marie Eriksson. Matfilosofin är att följa naturens skiftningar, ta fram det bästa ur en råvara och lekfullt förfina den. Och om vi får skryta lite så har det fört oss till att restaurangen räknas till en av Göteborgs absoluta toppkrogar med flera utmärkelser i White Guide, bl a för Årets stjärnskott och Årets krögare.

Vi är stolta över att några av Sveriges bästa kockar har arbetat eller arbetar på swedish taste. Tävlingsandan sitter i väggarna; flera av kockarna har varit med i kocklandslaget samt tagit sig till final i Årets kock.

Swedish taste Göteborg är idag ett hus av smaker och består idag av restaurang, butik, matlagningsstudio och konferensavdelning och under våren 2015 öppnade vi även en mat- och vinstudio på Kungsholmen i Stockholm där kärleken råvaran, drycken och matglädjen får blomma.

”Det är i mötet mellan mat, dryck och människor som verklig magi skapas”

Magnus Lindström
OS-medaljör i gastronomi och grundare av Swedish taste

example_square